Home Laatste Nieuws SEH boekt fraaie bekerzege in Oene

SEH boekt fraaie bekerzege in Oene

door Redactie
0 reacties

Het eerste elftal van voetbalvereniging SEH uit Heerde is het bekerseizoen goed begonnen. In en tegen derdeklasser Oene werd er verdiend met 0-1 gewonnen. De uitslag had nog wat groter kunnen uitvallen als er beter met de kansen werd omgegaan. Het winnende doelpunt werd gemaakt uit een strafschop door Christijan Vonderman.

Na diverse oefenpotjes werd er zaterdagmiddag, onder fijne weersomstandigheden, begonnen met een bekerduel in en tegen Oene. Een lastige tegenstander voor SEH, want die ploeg speelt een niveau hoger en bovendien: Voor een zege in Oene moet men heel ver terug in de tijd. Trainer Edwerd Schuring mistte nog wel diverse spelers vanwege vakanties, blessures en een schorsing en moest daardoor met name voorin wat puzzelen.

Eerste helft

Al snel in de wedstrijd had Jochem Tellegen kunnen scoren, maar hij stuitte op keeper Van Vlaanderen. SEH zette vroeg druk, waar Oene duidelijk moeite mee had. Wel kreeg de spits van de thuisploeg een kopkans na een kwartier spelen na een voorzet vanaf de linkerzijde, maar zijn poging ging een half metertje naast. SEH kreeg ook mogelijkheden. Zo werd de poging van Hein Dezijn fraai gekeerd door de doelman en ging het afstandsschot van Vonderman net over het doel langs.

Oene kwam er sporadisch ook uit, met name als er een foutje werd gemaakt in de opbouw van SEH. Maar tot échte uitgespeelde kansen kwam de ploeg eigenlijk niet in het eerste bedrijf. SEH moest al wel eenmaal noodgedwongen wisselen voor rust: Jeremy van de Beek kon niet verder en werd vervangen door Luka Khabuliani.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Oene werd gedwongen de lange bal te spelen door het vele storen van SEH en kwam daardoor nauwelijks voor het doel van keeper Ties van Leeuwen. Na tien minuten in de tweede helft had Sven Veldhuis zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar hij schoot over. Direct daarna werd Dyon Polkamp vervangen door Mathijs Logtenberg.

Diezelfde Logtenberg speelde een minuut of acht later een belangrijke rol in de wedstrijd. Hij werd in het strafschopgebied aangetikt, ging naar de grond en kreeg zo een penalty. Christijan Vonderman ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen: 0-1. Oene probeerde daarop wel aan te zetten op zoek naar een gelijkmaker. Vlak na de drinkpauze kreeg het één serieuze kans: een schot van randje zestien werd fraai uit de hoek getikt door doelman Van Leeuwen. Mathijs Logtenberg had daarna de wedstrijd kunnen beslissen na een fraaie dribbel van Veldhuis, maar lobde de bal over het doel.

Met nog vijf minuten te spelen gaat een schot van Oene naast het doel van SEH en krijgt Sven Veldhuis een grote kans om de 0-2 op het scorebord te zetten. De keeper is al gepasseerd, maar de hoek van waaruit hij de poging moest wagen was net te moeilijk. Vervolgens kwam de overwinning van SEH- met ook jeugdspeler Nathan van Dommelen nog in het veld- in de slotfase en blessuretijd amper meer in gevaar en kon scheidsrechter Heijmeriks, die de kaarten op zak kon houden in dit sportieve duel, na vier minuten blessuretijd affluiten.

Een verdiende en mooie overwinning van SEH in Oene. De ploeg had nog wel vaker kunnen (en moeten) scoren, maar uiteindelijk was een benutte strafschop voldoende. Ook omdat het verdedigend goed stond. De ploeg heeft in de voorbereiding al vijf duels op rij ‘de nul’ gehouden. Door deze uitslag lijkt de wedstrijd van volgende week cruciaal te worden om te bepalen wie de winnaar in de bekerpoule gaat worden en verder mag. Tegenstander is dan… VV Heerde! Om half drie wordt er op De Eeuwlanden afgetrapt voor deze echte Heerder derby.

SEH: Ties van Leeuwen; Hein Dezijn, Rowin Moerenhout, Rick Zandvliet ©, Owen Niemeijer (77. Nathan van Dommelen); Christijan Vonderman, Mark Zandvliet, Sven Veldhuis; Dyon Polkamp (56. Mathijs Logtenberg), Jochem Tellegen en Jeremy van de Beek (31. Luka Khabuliani)

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |