Home Laatste Nieuws Hattem wint opnieuw met grote cijfers, nu in Rouveen

Hattem wint opnieuw met grote cijfers, nu in Rouveen

door Redactie
0 reacties
Na de mooie overwinning van vorige week toog de selectie van Hattem vol zelfvertrouwen naar Rouveen. Ondanks het feit dat dit team hoger op de ranglijst staat, waren het de geel-blauwen die al voor de rust de wedstrijd in het slot wisten te gooien. Na een stroef begin (1-0 achterstand) wist Hattem het spel naar zich toe te trekken en Rouveen terug te dringen op eigen helft; het resultaat was een 1-4 voorsprong voor Hattem. En met die voorsprong was er ook helemaal niets gestolen. Na de thee hoefde kon het wel een tandje minder voor Hattem maar wist het toch nog eenmaal het net te vinden.
Na vroege achterstand overtuigend herstel Terwijl Rouveen direct uit de startblokken schoot was Hattem bij de start van de wedstrijd nog niet echt wakker. Doelman Puck Pool moest gelijk handelend optreden en wist een kans van de thuisploeg tot hoekschop te verwerken. Toch had Maikel Rave aan de andere kant de voorsprong op de slof. Uit een voorzet staat hij zo maar oog in oog met Rouveen-doelman Slager die toch kan redden. Maar het was toch Rouveen de score opende. Een dieptepass op Milan Smit, niet adequaat reageren in de verdediging en het is 1-0. Hattem herstelt zich echter prima van deze tegenvaller en kan gaandeweg de 1e helft het spel volledig naar zich toetrekken. Was er halverwege de 1e helft nog een situatie dat Wesley van Winsum door 2 man in de mangel werd genomen binnen de beruchte lijnen en leverde dat geen strafschop op, het blijkt vanaf dat moment de opmaat voor een overtuigend spelend Hattem. Via een goed lopende aanval over veel schijven kan Bram de Boer op rechts een prima voorzet afleveren aan Maikel Rave die met een mooie inzet de doelman kansloos laat. Hattem is los, drukt Rouveen helemaal terug en speelt voornamelijk op de helft van de tegenstander. Het is opnieuw Maikel Rave die goed anticipeert op een voorzet van Wesley van Winsum en de bal tussen de benen van Rouveen-doelman Slager door in het net werkt. Hattem voelt dat er meer in zit en weet de voorsprong uit te breiden. Een pass van Bram van Regteren wordt door niemand goed op waarde geschat …. behalve door Bram de Boer die wel attent is en de bal ineens achter de verbouwereerde doelman in de touwen jaagt. De honger van Hattem is nog niet gestild en het is Daan van Enk die de goede 1e helft van Hattem afsluit met een prachtig doelpunt. Hij weet een vrije trap schuin voor het doel met goede snelheid en hoogte in de verre hoek te schieten waardoor de 1-4 op het scorebord verschijnt. Met die stand wordt dan ook de kleedkamer opgezocht.
Na rust schakelt Hattem een tandje lager
De thuisploeg is in de 1e helft getrakteerd op een veel beter spelend Hattem en zal dus na rust alle zeilen bij willen zetten om de wedstrijd alsnog te proberen te kantelen. Hattem daarentegen heeft als gevolg van de stand een iets minder grote dadendrang dan voor de rust waardoor het balbezit voor de thuisploeg is. Toch weet Rouveen niet gevaarlijk te worden en stokken de aanvalsdriften telkens weer op de goed spelende Hattem-defensie. Het is zelfs Hattem dat op het uur het dichtst bij een doelpunt is. Jari Dunnink verovert goed de bal en brengt Felix Besseler in stelling. Helaas heeft hij pech als hij zijn prima schot op de lat uiteen ziet spatten. Kort daarna heeft Hattem zelfs een overwicht aan aanvallende spelers ten opzichte van de Rouveen-verdedigers en lijkt een doelpunt in de maak. Een stukje besluiteloosheid zorgt er voor dat deze mogelijkheid verloren gaat. Maar toch valt even later de 5e treffer voor Hattem. Hattem onderschept de bal in een Rouveen-opbouw en wordt Felix Besseler met een mooie steekpass vrij gezet voor de Rouveen-doelman. Hij kan zelf de hoek uitkiezen maar besluit de bal breed te leggen op de meegelopen Wesley van Winsum die de bal in een leeg doel kan schuiven. Kort voor tijd heeft Hattem nog een kleine kans op nog een doelpunt, wordt een doelpunt van Rouveen terecht wegens buitenspel afgekeurd maar eindigt de wedstrijd met een voor Hattem prachtig resultaat en de 1-5 overwinning.
Hattem speelt Rouveen zoek en wint verdiend

Ondanks het stroeve begin heeft Hattem de thuisploeg bij vlagen zoek gespeeld. Vol overtuiging en goed spel weet het voor de rust al een mooie stand op het scorebord te zetten waarna het na de rust min of meer de wedstrijd gecontroleerd kan uitspelen. Een goede wedstrijd van het collectief wat perspectief biedt voor de komende periode.

Volgende week ontvangt het Hattem het team van Zwolsche Boys wat kampioenskandidaat Heerde met een nederlaag naar huis stuurde. Een pittige tegenstander dus waarbij de selectie de steun van het thuispubliek uiteraard hard nodig heeft.

Bron: VV Hattem