Home Laatste Nieuws Duur puntenverlies van FC Zutphen

Duur puntenverlies van FC Zutphen

door Redactie
0 reacties

FC Zutphen leed zaterdagmiddag in Vaassen duur puntverlies bij VIOS in de strijd om het kampioenschap. De Zutphenaren beleefden een lastige middag tegen een felle thuisploeg, maar hadden in de 1e helft de strijd moeten beslissen.
In de basisopstelling werden doelman Joey Wolsink, die tijdens de training een polsblessure op liep, en Koen Hulleman met een enkelblessure gemist. Timon Kuiper begon, door een gebrek aan training vanwege vakantie, op de bank. Tim Scholten maakte zijn debuut in de basis, en deed dat voortreffelijk. Ezra Arends keepte een foutloze wedstrijd.

Grote kans in het begin

Ondanks het zware en hobbelige veld zocht FC Zutphen meteen de aanval. Vrijwel vanaf de aftrap was het Benjamin Roters die aan de linker kant langs zijn tegenstander glipte, en Michalis Spiridakis een niet te missen kans bood. De Zutphen middenvelder faalde echter in de afronding, doordat hij te lang wachtte. Daarna was het Kevin Ooms die met een aantal zuivere passes zijn spitsen aan het werk zette. Maar meer dan een aantal corners leverde dat niet op.

FC Zutphen op voorsprong

In de 23e minuut kwam FC Zutphen verdiend op 0-1 na een prachtige aanval. Een uitstekende diagonale pass van Kevin Ooms bracht de bal bij Jesse de Vries op links. Deze gaf direct een afgemeten voorzet op Benjamin Roters, die deze pass uitstekend af maakte.
VIOS Vaasen maakt gelijk.

Er leek voor FC Zutphen geen vuiltje aan de lucht. Maar een niet goed verwerkte bal door David te Slaa op het middenveld bracht de bal bij de goed spelende Danny Machielsen. Deze schoot vanaf 25 meter als een streep via de binnenkant van de paal binnen. Dat betekende de 1-1 in de 30e minuut, en een lastige periode voor FC Zutphen doordat VIOS fanatiek de duels aan ging.

Wederom een grote mogelijkheid

Vlak voor rust had FC Zutphen opnieuw moeten scoren. Bij een vlotte aanval waren het Michalis Spiridakis en Benjamin Roters die bij het afronden elkaar in de weg liepen. De lob van Michalis Spiridakis belandde daardoor net over het doel. Aan de andere kant ging het bijna mis na een foutje van Hidde Ruessink die de bal miste op het hobbelige veld, maar VIOS maakte daarvan geen gebruik.

Felle duels na de rust

Na de rust ontstonden felle duels. FC Zutphen trachtte te scoren en VIOS ging vol voor het ene punt. Ezra Arends stopte een harde pegel van Dennis Gerritsen prima. Maar daarna was het FC Zutphen dat de klok sloeg en een aantal verse krachten in bracht.

Kansen niet benut

Er ontstonden goede mogelijkheden voor de Zutphenaren. Benjamin Roters kopte naast na een voorzet van Floris de Boer. Timon Kuiper stuitte op doelman Robin de Vries na een prima pass van Michalis Spiridakis. Daarna kreeg Timon Kuiper nog 2 mogelijkheden maar hij stuitte opnieuw op doelman de Vries en daarna schoot hij over. En ook Michaslis Spiridakis vond doelman De Vries op zijn weg, na een mooie aanval. En uiteindelijk wist ook Sandro Bruil het net niet te vinden uit een kopbal die ontstond uit een corner.
De stand bleef daardoor 1-1, en de strijd om de bovenste plaatsen is nog zeker niet beslist.

FC Zutphen: Ezra Arends, Tim Scholten, Hidde Ruessink (Sandro Bruil), Kevin Ooms, Hidde van Kalker, David te Slaa, Mido Blok (58. Timon Kuiper), Michalis Spiridakis, Jesse de Vries (85. Siebe Beuker), Benjamin Roters, Zidane el Hadouchi (58. Floris de Boer).