Home Rivierenland DFS wint bij Uchta

DFS wint bij Uchta

door Redactie
0 reacties

De eerste helft speelde beide ploegen net als het lome weer, er zat weinig tempo in de wedstrijd. Op het qua afmetingen kleine en slechte niet gemaaide veld, inclusief paardenbloemen, traden beide teams tegen elkaar aan. Uchta speelde vooral de lange bal maar men creëerde helemaal niets. DFS speelde in een te traag tempo en was veel te slordig aan de bal. Omdat de eindpass meestal onnauwkeurig was volgde er logischerwijs een ruststand van 0-0.

Vandaag was Uchta, net als thuis, weer een taaie en vervelende tegenstander. De opgestoomde Rody van Osenbruggen kreeg een reuzekans om de bezoekers op voorsprong te schieten. Zijn inzet verdween echter naast de goal van de Ochtenaren. Tien minuten na de rust was het wel raak toen Twan van Stralen, na een scrimmage voor het Ochtense doel, de trekker overhaalde, 0-1 Elf minuten later scoorde Melvin van Osenbruggen vanuit een indraaiende vrije trap, die doelman Van den Hatert wiens zicht werd belemmerd door meerdere spelers, te machtig was de 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld.

Na een onnodige overtreding scoorde Van Binsbergen vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer en werd het weer spannend en geloofde Uchta er weer in, 1-2 Via vooral standaardsituaties en de lange bal, die de zestien ingepompt werd, ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot werden de DFS aanvallen veelvuldig afgevlagd door de grensrechter van de tegenstander. Doelman Meijer redde nog een keer bekwaam op een inzet van de thuisploeg waarna DFS, na vijf minuten blessuretijd, de achtste overwinning op een rij kon vieren. Door de nederlaag van concurrent Dodewaard hebben onze mannen de vierde plaats nu ook qua verliespunten in handen en doen ze nog volop mee om de tweede periodetitel.

A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 15:00 uur in Wageningen de wedstrijd tegen GVC op het programma.