Home Laatste Nieuws Derde divisie: DVS’33 wint, remises VVOG en Sparta Nijkerk

Derde divisie: DVS’33 wint, remises VVOG en Sparta Nijkerk

door Redactie VoetbalGelderland
0 reacties

Sparta Nijkerk heeft aan het tweede bezoek aan de blauwe zijde van Sportpark Panhuis een punt overgehouden. Nadat er voor de KNVB Beker met 1-0 van GVVV werd verloren, bleef het dinsdagavond in Veenendaal 0-0. De thuisclub had met name in de openingsfase en het slot met de sterke invaller Genrich Sillé grote mogelijkheden op de openingstreffer, maar Sparta Nijkerk doelman Johan Jansen bleef tegen zijn oude club zonder tegentreffers. Door het doelpuntloze gelijkspel staat Sparta Nijkerk op de negende positie met een achterstand van acht punten op koploper GVVV. Zaterdag speelt Sparta Nijkerk in Woerden tegen Sportlust’46.

Dankzij de tweede thuiszege in vier dagen heeft DVS’33 Ermelo de aansluiting met de subtop in de Derde divisie gevonden. In Ermelo was de ploeg van trainer Peter Wesselink dinsdagavond met 2-0 te sterk voor ASWH. De eindstand was halverwege al bereikt dankzij doelpunten van Lars van Wetering en een schitterende vrije trap van Stef Nijland. Hoewel de bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht de tweede helft met tien man speelden, vanwege een rode kaart vlak voor rust en DVS’33 prima combineerde, bleef het op Sportpark DVS 2-0. Zaterdag speelt DVS’33 in en tegen Staphorst.

VVOG heeft aan het bezoek aan Katwijk aan Zee een punt overgehouden. Tegen promovendus Rijnvogels werd het dinsdagavond na een vermakelijk duel uiteindelijk 3-3. Basisdebutant Mats Zwart bracht de bezoekers uit Harderwijk na een kwartier op voorsprong. Vijf minuten later stond Rijnvogels alweer op voorsprong en dat het halverwege 3-1 voor de thuisploeg stond was allerminst geflatteerd. VVOG toonde echter veerkracht en na een kwartier in de tweede helft was het alweer 3-3 dankzij een benutte strafschop van Jeremy de Graaf en een fraaie treffer van Mitchel Dijkhof. Vlak daarna moest VVOG met tien man verder na een rode kaart van Jeremy de Graaf en was het mede aan doelman Manuel Hoogewoning te danken dat het aantrekkelijke duel in 3-3 eindigde. Door de puntendeling begint VVOG zaterdag als nummer 17 aan het thuisduel tegen titelkandidaat SteDoCo.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |