Home Veluwe Benauwde zege houdt SDVB in de race

Benauwde zege houdt SDVB in de race

door Redactie
0 reacties

Barneveld: SDVB zit weer in een flow. Deze keer werd DZC’68 definitief uitgeschakeld voor het kampioenschap. Het werd een benauwde 1-0 zege. Matchwinner is Rob Knul die al heel vroeg in de wedstrijd scoorde. DZC heeft heel lang aan kop gestaan, maar dat is nu allemaal voorbij. “We hebben al een periodetitel, dus we doen mee aan de nacompetitie.”, relativeerde trainer Jos van der Veen. Hij mist een scala aan spelers. De belangrijkste speler die wel mee deed was Gloria Papela. Hij is topscorer en de man die SDVB in de uitwedstrijd in blessuretijd een nederlaag bezorgde. Deze middag kwam hij er niet aan te pas. Man of the Match Ivar van Beek hield de rappe aanvaller 90 minuten in bedwang. SDVB begon met dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag.

Het was de vierde wedstrijd in de reeks van zes (zes in 3 weken), maar SDVB klapte er op met een energie, alsof het de eerste was. Binnen een minuut was er al de eerste hoekschop en na 7 minuten lag de bal al in het net. Rob Knul kopte onhoudbaar een heerlijke voorzet van Milan van Elten binnen. Halverwege de eerste helft was er 1 echt grote kans voor DZC. In een 1 op 1 situatie kwam keeper Ruben van de Streek als winnaar uit de strijd. Verder bleef SDVB wel de bovenliggende partij, maar dat leverde maar 1 grote kans op. Na de thee probeerde SDVB nog 20 minuten door te drukken, maar na een 100% kans voor Rob Knul en een paar scherpe counters, deed een 5 minuten durende blessurebehandeling de wedstrijd kantelen. DZC ging heel opportunistisch spelen en geloofde nog in een gelijkspel.

Er kwamen nog 3 grote kansen zelfs. Het makke van DZC is echter scoren. En als je niet scoort, dan win je niet. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot.
Bart Schreuder zag een slechte wedstrijd: “We speelden heel slordig. Steeds was de eindpass niet goed.” Dat vond Jos van der Veen ook van zijn ploeg: ”Ik denk dat we allebei niet goed speelden.” Oorzaak? Wellicht omdat beide ploegen elkaar geen centimeter ruimte gaven. Er werd heel hoog druk gezet en heel kort verdedigd.

Er werd met energie gesmeten. Over 1 ding waren de beide trainers het eens. Ginds in Doetinchem was er een gelukkige overwinning voor DZC, Hier in Barneveld was er een gelukkige overwinning voor SDVB. Dus is er een terechte deling van de punten over twee wedstrijden. De gevolgen van deze overwinning zijn echter wel groot.

DZC is voor een kampioenschap buitenspel gezet. 6e met 7 punten achterstand op de koploper. SDVB doet nog volop mee. Koploper CSV Apeldoorn is weer koploper af. (Nunspeet heeft die plek in een directe confrontatie weer overgenomen), waardoor de achterstand van SDVB op de koppositie weer teruggelopen is naar 3 punten. En de koppositie in de strijd om de derde periode is in tact gebleven. Als de stofwolken van deze energievretende wedstrijd zijn neergedaald, dan kan de schade worden opgemaakt. Er is nauwelijks tijd om te herstellen. Dinsdagavond is er alweer een complete competitieronde. De Barnevelders hoeven gelukkig niet ver te reizen.

De Merino’s wachten ons op in Veenendaal. Dat wordt weer een hele zware pot. De kersverse trainer Henne Oostermeijer is met een ware revival bezig. De ploeg stond er beroerd voor, maar hij lijkt de Veense ploeg te behoeden voor degradatie. Hij zag zijn team al vier wedstrijden op rij niet verliezen.

Opstelling: Ruben van de Streek(k), Ivar van Beek, Milan van Elten, Rick van Walsem, Edwin Aben, Sil Buikema, Roy Bronkhorst, Zakaria El Biyar, Jeffrey van Deuveren(45. Rico Kuijt), Rob Knul, Ricardo Mengerink(87. Levi Smit),,