Home Laatste Nieuws Offday voor DVOV

Offday voor DVOV

door Redactie
0 reacties

In Rijkerswoerd spelen we vandaag tegen ESA, de nummer 4 van de ranglijst. Dat is weliswaar slechts één plekje boven ons, maar het gat is met 17 punten groot. DVOV speelde aan het begin van het seizoen misschien wel zijn beste wedstrijd thuis tegen ESA. Dt duel werd met 6-1 gewonnen. ESA zal gebrand zijn op revanche.

DVOV heeft echter te kampen met veel afwezige basisspelers vandaag. Sander Beek, Wytze Ang, Pelle Ypinga, Sem Scheffler, Jeroen van Suylekom en Randell Tacke zijn er om verschillende redenen niet bij vandaag. Kansen voor andere jongens om zich te tonen dus. ESA komt beter uit de startblokken en bestookt in de eerste tien minuten al een paar keer het doel van Luca Brugman. In de 11e minuut wordt een corner doorgekopt en de rechtsbuiten van ESA kan vrij voor doel uithalen. Luca pareert het schot in eerste instantie knap, maar na een scrimmage valt de bal voor de voeten van dezelfde speler en dit keer maakt hij geen fout: 1-0.

Vijf minuten later is ESA alweer gevaarlijk. De doelpuntmaker vindt nu de buitenkant van de paal met een schot vanaf de zestien. DVOV probeert er af en toe uit te komen, maar een aantal aanvallen worden in de kiem gesmoord door een vlagsignaal voor buitenspel. ESA vindt even later weer het houtwerk, dit keer de lat, met een afstandsschot voordat ze de 2-0 denken te scoren. De bal is echter over de achterlijn geweest bij de voorzet. We zijn dan kort voor rust nog twee keer veel te gemakzuchtig. We laten ons achterin te gemakkelijk wegzetten en dat leidt tot de 2-0 en dan ook nog, na een onterechte ingooi, tot de 3-0.

Robert heeft genoeg gesprekstof in de rust, na waarschijnlijk onze slechtste helft dit seizoen. Geen beleving, geen beweging, geen duelkracht. De teamtalk lijkt effect te sorteren. We beginnen een stuk beter aan de tweede helft en het spelbeeld is meer in balans. Remi pakt geel om een snelle counter te voorkomen en ESA vindt weer eens de paal. In de 51e minuut dan eindelijk een goede kans voor DVOV. Kevin Bastiaanse neemt een vrije trap, de keeper moet loslaten en Stijn Froling kan net niet profiteren uit de rebound.

ESA is na een uur speeltijd een stuk effectiever. Bij de 4-0 had er meer in gezeten voor Luca en de 5-0 volgt vijf minuten later uit een snelle counter. We dalen inmiddels weer af naar het niveau van de eerste helft. Ondertussen heeft Mees Kuipers geel gepakt en zijn er een paar wissels doorgevoerd. Bram Bentum voor Remi Brouwer en Niels Jonkman voor Stijn Froling. In de 79e minuut kunnen we toch wat terug doen na een aanval over links. Zico Sarucco zet voor en broer Branco houdt knap de verdediger af en kan binnen tikken: 5-1.

ESA laat echter niet los. Een voorzet op de lat, die Luca verkeerd beoordeelt, valt voor de voeten van een inkomende aanvaller: 6-1. We krijgen ook de 7-1 nog om de oren een paar minuten voor tijd. In de slotminuten komt Luc van Heumen heel goed weg met een gele kaart na een zware overtreding. Luca voorkomt dan nog verdere schade met een redding met de voet, maar die is ook al groot genoeg.

| VoetbalEnergie | VoetbalRotterdam | Sportkampen | SoccerDeal | VoetbalEnergie | FR010 |